31 d’oct. 2018

El final de la temporada de bolets porta la plena ocupació pel pont a la Catalunya Central

El fred i la pluja fan témer possibles anul·lacions d'última hora acn 31.10.2018 | 23:47


Masoveria Vilanova de Sagàs, l´estiu passat ep

El sector turístic de la Catalunya Central confia assolir una bona ocupació pel pont de Tots Sants. Un mes abans de l'arrencada de la temporada de neu, els bolets són els protagonistes.

El president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, ha explicat la «satisfacció» que viu el sector turístic més rural de la comarca, ja que, a hores d'ara, el 90% de les places disponibles ja estan plenes. A més, es mostren optimistes i confien que les reserves d'última hora, cada vegada més habituals, els permetin arribar a penjar el cartell de complet. «Són unes dates molt favorables per a nosaltres, som en un entorn molt boletaire i la gent abans de la neu busca el bosc», reconeix Pellicer. Les famílies i els grups que volen celebrar la castanyada «en plena natura», afegeix, són el perfil predominant aquest pont.

Una situació similar és la que es viu al Solsonès. La presidenta de l'Associació de Turisme Rural Associació del Solsonès TRAS, Pilar Bielsa, explica que s'està vorejant el ple, especialment en aquells allotjaments rurals on es dona la possibilitat de llogar la casa sencera. Al seu parer, ha dit, la temporada de bolets així com les primeres nevades en són els principals detonants.

Pel que fa a l'Alta Anoia, a hores d'ara les percepcions entre el sector turístic més rural auguren que aquest serà un bon pont. La presidenta de l'Associació per al desenvolupament de l'Alta Anoia, Mireia Duran, ha explicat que l'ocupació oscil·la entre el 70 i el 90% als allotjaments rurals. «Els més buscats són aquells que inclouen els àpats amb l'estada», diu, tot esperant que les reserves d'última hora acabin desencadenant uns millors registres.

El sector turístic del Moianès ha viscut una bona ocupació aquest estiu. Malgrat no disposar de xifres, el gerent de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme del Moianès i d'Osona, Antoni Dinarès, confia en el fet que aquesta tendència es mantingui. Dinarès creu que l'aposta que s'està fent des dels establiments amb activitats paral·leles és clau.

Al Bages, el gran atractiu turístic segueix sent el turisme religiós, amb Montserrat al capdavant. L'ocupació de les cel·les Abat Marcet se situa al 95% per a aquest pont; mentre que l'hotel Abat Cisneros està al 85%. Destaca, però, que quan falten tres dies, la nit de dissabte a l'hotel està al 100%. En aquest cas, el perfil de visitant és molt repetitiu, familiar i majoritàriament català.

31 octubre 2018

Regió7